Російські війська вперше застосували нові дрони Italmas під час атаки по Україні, – ISW

Під час атаки безпілотників на Київську область російські війська вперше застосували в Україні нові безпілотники великої дальності Italmas і їхні похідні.

Дрони "Італмас" росіяни запускають разом із "Шахедами". Фото: A. Gusev's Photo, Pacific Press
Дрони "Італмас" росіяни запускають разом із "Шахедами". Фото: A. Gusev's Photo, Pacific Press

Про це у свіжому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Схоже, що Росія все частіше доповнює використання безпілотників "Shahed-131/136" дешевшими й легшими вітчизняними варіантами безпілотників під час ударів по українській інфраструктурі", – пишуть аналітики інституту.

Російські пропагандисти зазначили, що безпілотники "Італмас" легші за "Шахеди", їх важче виявити та збити.

"Ці дрони також дешевші, ніж БПЛА типу Shahed, а це означає, що їх можна ширше виробляти й використовувати, але вони несуть легше корисне навантаження, що обмежує їхню корисність в ізоляції.

Тому російські джерела відзначили, що російські війська, ймовірно, будуть використовувати безпілотники "Італмас" в тандемі з "Шахедами", – йдеться у звіті.

За попередньою оцінкою ISW, Росія, ймовірно, намагається розширити і диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для ударів по об'єктах критичної інфраструктури України напередодні осінньо-зимового сезону, і більш активне використання безпілотників Italmas, ймовірно, є частиною ширших зусиль з диверсифікації боєприпасів.

війна дронів адаптація зс рф дрони рф

Знак гривні
Знак гривні