У Києві відкрили виставку артоб’єктів, створених з уламків російської зброї та техніки (ФОТО)

20 жовтня у Києві почала роботу виставка артоб’єктів, що створили українські митці з уламків зброї та техніки. Матеріал для експозиції зібрали волонтери в українських містах, які зазнали масованих обстрілів російської армії.

Експозиція колекції мистецтва War Artists Union налічує понад 20 артоб’єктів. Серед них колекція прикрас з латунних гільз, що були зібрані волонтерами біля Ізюма, від ювеліра та скульптора Володимира Балибердіна, чиї роботи зберігаються в Музеї історичних коштовностей Національного історичного музею України.

Також на виставці представлено стіл, що був виготовлений з уламків гелікоптера "Алігатор", збитого нашими військовими біля Ізюма.

Серед інших, робота Стаса Кадочнікова – скульптура Мадонни з уламків ракети Х-31, яка впала у Києві в травні 2022 року та багато інших цікавих експонатів. Колекція включає й меблі з залишків зброї Івана Стецюка, скульптури з металу Романа Велігурського та скульптури з металолому Сергія Демченка.

Фото надані організаторами виставки
Фото надані організаторами виставки

Цілями проєкту War Artists Union є культурна дипломатія у світі. Команда спілки митців прагне відновити та посилити увагу до війни в Україні через мистецтво, показати, як знищення може бути перетворене на символ відродження.

«Україна ніколи не буде такою, як раніше, але навіть з понівечених уламків українці здатні творити прекрасне, – розповідає Світлана Білик, засновниця проєкту War Artists Union. – Прийде час і ми переможемо, прийде час, і Україна трансформується і стане ще кращою, ніж була. І саме мистецтво має відображати цю трансформацію, демонструвати світу нову Україну та формувати новий імідж країни».

Виставка проходить в експопросторі БЦ City Zen Park (вул. Сумська, 1, м. Васильківська), працює з середи по неділю з 15.00 до 19.00 та триватиме на постійній основі. Вхід безплатний.

війна мистецтво київ виставка знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні