Світло для пів мільйона людей: в Україну прибули потужні трансформатори

В Україну прибули два нових потужних нових автотрансформатори, які були придбані та передані Програмою розвитку ООН в Україні та урядом Японії.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Обладнання встановлять на одній з підстанцій НЕК "Укренерго" для забезпечення потреб близько 500 тисяч споживачів. 

Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, минулої зими під час масованих обстрілів саме автотрансформатори були чи не найбільшою ключовою ціллю ворога. Заміна та виготовлення автотрансформаторів потребує часу та коштів, а потреба в них для всієї країни – значна.  

"Тому ця допомога від Японії та ПРООН – надзвичайно цінна для нас. Це потужний внесок у забезпечення енергетичної безпеки України напередодні складної зими", – сказав міністр.

3333333333

Фото: Міненерго

Водночас посол Японії в Україні Мацуда Кунінор, що його країна продовжить підтримувати Україну.

"На початку нового опалювального сезону уряд Японії передає українській стороні два трансформатори. Ще два прийдуть до кінця цього року. Також за сприяння уряду Японії Україна отримає ще декілька трансформаторів через Румунію", – сказав посол.

У Міненерго наголосили, що Японія потужно підтримує Україну, зокрема у відновленні енергосектору, з початку великої війни.

Це комплексний пакет допомоги, що охоплює підтримку у вигляді спеціалізованого обладнання (резервних електростанцій, генераторів різної потужності), необхідного для швидкого відновлення роботи пошкоджених об'єктів енергетичної інфраструктури. 

Станом на вересень в Україну було доставлено 12 таких вантажів загальною вагою понад 113 тонн. Серед них 256 одиниць резервних електростанцій та відповідних комплектів. 

допомога Україні енергетика обстріли енергосистем трансформатори

Знак гривні
Знак гривні