Хто запропонував взяти Коломойського на поруки (СПИСОК)

Київський апеляційний суд 25 вересня розглянув скаргу та залишив без змін рішення від 2 вересня про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 509 мільйонів гривень бізнесмену Ігорю Коломойському.

Як повідомляє Суспільне, сторона захисту просила суд скасувати арешт з альтернативою застави.

Своєю чергою прокурор клопотав, щоб засідання проводили у закритому режимі. Однак адвокати були не проти, аби воно було відкритим.

Сторона захисту заявила, що "не задоволена" рішенням суду залишити Коломойському запобіжний захід.

Адвокат Ігор Лисак, виступаючи перед журналістами, назвав відповідне рішення суду "неочікуваним". На запитання про те, буде бізнесмен вносити заставу, відповів: "Ну яка застава? Ми вважаємо, що правоохоронні органи зі злочинів проти власності переходять на службовий злочин. Європейський суд навіть каже, що це не припустимо".

Низка людей, зокрема представники «1+1 media», висловили готовність взяти Ігоря Коломойського на поруки.

0fd5c1f4ef91cbad

Фото: Yan Dobronosov/Global Images Ukraine/Getty Images

Взяти на поруки Коломойського запропонували:

У чому підозрюють Коломойського?

Як пише Громадське, вранці 2 вересня правоохоронці повідомили Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: шахрайство та відмивання коштів.

Слідчі називають його фактичним власником великої фінансово-промислової групи («Приват»). За даними слідства, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, вивівши їх за кордон. Олігарх нібито використовував для цього інфраструктуру підконтрольних банків.

Ввечері того ж дня Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід — два місяці тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в понад 509 мільйонів гривень.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру — щодо незаконного заволодіння 5,8 млрд гривень. Йому оголосили про підозру за трьома статтями ККУ: незаконні дії з документами, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене організованою групою, в особливо великих розмірах, відмивання коштів.

Того ж дня суд збільшив заставу Коломойському до 3,8 млрд гривень.

1+1 коломойський суд

Знак гривні
Знак гривні