Події у Карабасі: Росія вкотре зрадила вірмен

“Карабаське питання” могло стати предметом якихось домовленостей на зустрічі Ердогана та Путіна.

Росія вкотре зрадила своїх союзників – вірмен, які багато років покладалися на неї, і тепер знову пересвідчилися, що довіряти росіянам не можна.

Так директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос прокоментував ТЕКСТАМ активізацію військових дій у Нагірному Карабасі.

За його словами, росіяни як мінімум мали прийти на допомогу Вірменії як члену ОДКБ ще під час минулих прикордонних сутичок з Азербайджаном, але вони цього так і не зробили.

Сьогодні російські “миротворці” залишаються абсолютно бездіяльними щодо подій в Нагірному Карабаху.

“Вірмени загнані у пастку, і найцікавіше, що у цю пастку Росія кинула їх у своїх найкращих традиціях”, – зазначив Семиволос.

Вірменські солдати йдуть дорогою біля кордону між Нагірним Карабахом та Вірменією, листопад 2020 року. Фото: Associated Press
Вірменські солдати йдуть дорогою біля кордону між Нагірним Карабахом та Вірменією, листопад 2020 року. Фото: Associated Press

За його словами, “карабаське питання” могло стати предметом якихось домовленостей на недавній зустрічі між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і Владіміром Путіним.

Директор Центру близькосхідних досліджень також зазначив, що поки зарано говорити про початок третьої карабаської війни. “Назвати це широкомасштабною війною поки зарано. Радше йдеться про спроби Азербайджану шляхом завдання точкових ударів підштовхнути вірмен визначитися щодо подальшої долі Нагірного Карабаху. Укласти таку мирну угоду, в якій би вже не йшлося про захист колективних прав вірменського населення в Карабасі, а лише індивідуальних”, – зазначив Семиволос.

При цьому він уточнив, що під “захистом колективних прав” мається на увазі існування будь-якої автономії у Нагірному Карабасі.

“Уся ця історія вчить лише одному – ніколи й за жодних обставин не можна покладатися чи довіряти росіянам. За будь-якої слушної нагоди вони зрадять”, – наголосив Семиволос.

росія карабах азербайджан вірменія

Знак гривні
Знак гривні