Маск прокоментував зрив української атаки на флот РФ у Криму і закликав до "перемир'я"

Ілон Маск відреагував на інформацію про те, що він нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Мільярдер заявив, що не вимикав супутникового зв'язку Starlink для дронів, а відмовився його там вмикати на запит України, інформує ЕП.

Про це він написав у соцмережі X (Twitter), реагуючи на повідомлення про те, що він нібито навмисно деактивував Starlink.

"Регіони Starlink, про які йде мова, не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", – написав Маск.

"Від урядових органів надійшов екстрений запит на активацію Starlink на всьому шляху до Севастополя. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту, що стояв на якорі.

Якби я погодився на їхній запит, то SpaceX стала б прямою співучасницею великого акту війни та ескалації конфлікту", – заявив мільярдер.

Він також стверджує, що "обидві сторони [у війні] повинні погодитися на перемир'я".

"З кожним днем все більше українських і російських молодих людей гинуть за те, щоб отримати або втратити невеликі шматки землі, кордони якої майже не змінюються. Це не варте їхніх життів", – стверджує Маск.

Раніше телеканал CNN з посиланням на нову біографію Маска авторства Волтера Айзексона повідомив, що у 2022 році Маск нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Як стверджує автор біографії Маска, бізнесмен наказав інженерам своєї компанії вимкнути зв'язок, оскільки побоювався, що росіяни можуть відповісти на масований удар по Чорноморському флоту ядерним ударом.

маск перемир'я starlink крим

Знак гривні
Знак гривні