Як HIMARS знищив пункт операторів російських дронів (ВІДЕО)

Українська аеророзвідка показала знищення автомобіля російських окупантів із причепом, який, імовірно, використовували оператори безпілотників Zala.

По військовій цілі було завдано удару реактивним снарядом з установки М142 HIMARS.

Як інформує Ліга, ролик виклав у X (колишній Twitter) користувач-військовослужбовець ЗСУ з нікнеймом externalPilot.

Зйомку веде, судячи з характерної "стабілізації" картинки, розвідувальний безпілотник "Лелека-100". На фото та відео з БПЛА видно захований у лісопосадці транспорт — по ньому точно прилітає снаряд GMLRS.

"Не знаю, що саме це за транспорт був, але пересувався на ньому екіпаж Zala-421. Вже не пересувається", – написав військовослужбовець.

375191118_10159795340779010_1280586173680495034_n

Фото: Павло Нарожний/Фейсбук

У мережі припускають, що це міг бути автомобіль із пусковою для дронів-камікадзе Zala Lancet, які завдають багато проблем Силам оборони на лінії фронту.

"Хаймарс знищив пускову "Ланцетів". Принцип доволі простий, частоти та модуляції, на яких працює "Ланцет", відомі, далі питання РЕР зробити тріангуляцію. Стає відомо, де з похибкою знаходиться оператор ланцетів, далі його знищують або "Екскалібуром" або "Хаймарсом".

А після цього десь у Росії хтось отримує білу "Ладу". Навчити нового літуна та побудувати пускову дуже довго і дорого", – написав засновник БО «Реактивна пошта», військовий експерт Павло Нарожний.

HIMARS знищена техніка рф дрони рф відео

Знак гривні
Знак гривні