Фото дня: шкільні класи у Харківському метро

З 4 вересня частина школярів Харкова сяде за парти в метрополітені. На п’яти станціях облаштували приміщення для 60 класів, де вчитимуться 1003 дитини.

Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

“Заклади загальної середньої освіти, як і планувалося, почнуть навчальний рік у дистанційному режимі. Паралельно з цим працюватиме офлайн-формат, згідно з яким кілька разів на тиждень діти очно відвідуватимуть заняття у безпечних приміщеннях метрополітену”, – написав Терехов у телеграмі.

Керівниця міського департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що у Харкові облаштовують приміщення для навчання школярів на п’яти станціях метрополітену.

“Визнані такими, що можуть використовуватись, п’ять станцій метро. Наразі завершується облаштування класів. Визначено 19 базових ліцеїв, в яких створено 65 додаткових класів. Крім вчителів, у класах у метрополітені працюватимуть педагоги-тьютори, психологи, медичні працівники. Освітній процес здійснюватиметься у змішаному форматі”, – цитує її слова “Суспільне”.

За словами Деменко, навчання почнеться 4 вересня. Вона зазначила, що захисних споруд у навчальних закладах міста немає, 126 шкіл мають найпростіші укриття.

Як облаштовували "Метрошколу" (ця назва для школи в підземці вже прижилася серед харків'ян - дивіться у фоторепортажі

За матеріалами: Новинарня, Об'єктив, Comments.ua.Харків

діти війни освіта школа харків

Знак гривні
Знак гривні