США закуплять для України ракети AMRAAM на сотні мільйонів доларів

Сполучені Штати уклали контракт на суму 192 мільйони доларів із компанією Raytheon Missiles and Defense на постачання ракет AMRAAM у рамках бюджету допомоги Україні

Про це повідомляє пресслужба Пентагону, передає Еспресо.

"Компанія Raytheon Missiles and Defense з міста Тусон, штат Арізона, уклала контракт на суму 192 млн доларів про безстрокове постачання невизначеної кількості ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" (AMRAAM). Цей контракт передбачає закупівлю ракет з різних джерел. Контракт розрахований до 29 листопада 2024 року", – йдеться у повідомленні Пентагону.

Зокрема повідомляється, що з пакета сприяння безпеці України на 2023 фінансовий рік на реалізацію цього контракту буде виділено кошти у розмірі 7,7 млн доларів.

AMRAAM – це американська всепогодна керована ракета класу "повітря – повітря" середньої дальності. Ракети даного класу призначені для ураження повітряних цілей поза прямою видимістю цілі.

Ракети розроблялася фірмою Hughes Aircraft з 1981 року та були прийняті на озброєння ВПС США у 1991 році. Крім США, перебуває на озброєнні ВПС Британії, Німеччини та інших країн. На сьогодні є основним озброєнням винищувачів F-15C, F-15E, F-16, F/A-18C/D, F/A-18E/F, F-22.

Бойова частина ракети інтегрована у її корпус. Вона оснащується осколковою бойовою частиною (з готовими осколками) спрямованої дії масою 23 кг.

ракети зброя для України допомога сша

Знак гривні
Знак гривні