У ГУР розповіли, скільки ще ракет є у Росії, і які у них характеристики

В запасах у Росії знаходиться щонайменше 585 крилатих та балістичних ракет з радіусом польоту у 500 кілометрів та більше.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки генерал-майор Вадим Скібіцький виданню “РБК-Україна”, передає Мілітарний.

За його словами, розвідувальне управління Міноборони ретельно відстежує все, що пов’язане із виробництвом та створенням запасів ракет в Росії.

“Якщо говорити про балістичні та крилаті ракети “Искандер”, то, за нашими даними, їх зараз приблизно 270 одиниць. Запаси “Калибр” – це орієнтовно 140 ракет. Х-101 у них менше, в той же час загальна кількість Х-101 , Х -555 та Х-55 з бойовою частиною, то, за нашими підрахунками, їх близько 100 ракет“, – сказав Скибицький.

Також представник відомства повідомив, що в запасах РФ на сьогоднішній день також може знаходитись близько 75 аеробалістичних ракет “Кинджал”. 

Скибицький зауважив, що наразі застосування російською стратегічною авіацією крилатих ракет Х-101 зведено до мінімуму, якщо порівнювати з минулорічними темпами.

“Згідно з планами, росіяни можуть виробляти близько 40 ракет Х-101 щомісяця, але ми вже чітко знаємо, що ці плани у них не виконуються. Насамперед це пов’язано з дефіцитом іноземних комплектуючих.

Другий фактор – Росія намагається накопичити запаси цих ракет, які вважаються більш точними та ефективними, якщо порівнювати, наприклад, із крилатими ракетами Х-555, Х-22 або навіть “Калібрами”, які ми успішно збиваємо“, – пояснив Скибицький.

Запуск крилатої ракети Х-101 з літака Ту-160 Стопкадр з відео російського МО
Запуск крилатої ракети Х-101 з літака Ту-160 Стопкадр з відео російського МО

Крилата ракета Х-101 на сьогоднішній день залишається одним із найсучасніших засобів ураження в арсеналі ЗС РФ. Вона сконструйована із застосуванням технологій малопомітності для підвищення можливостей прориву ворожих систем протиповітряної оборони.

ТЕКСТИ докладно розповідали про типи ракет, які є у розпорядженні Росії, в нашому матеріалі з журналістики даних. Прочитати і погортати інфографіку можна тут: Летюча смерть. Все про російські ракети

ракети рф розвідка війна

Знак гривні
Знак гривні