Українське ноу-хау. Шість з'єднаних докупи АК-74 стали зброєю проти дронів окупантів (ВІДЕО)

Останнім прикладом "нетрадиційної" імпровізованої української зброї є відео, на якому зафіксована конструкція з пів дюжини автоматів АК-74 в дії, пише The Drive

Зараз це одне з різноманітних імпровізованих стрілецьких озброєнь – деякі з них більш актуальні, ніж інші – які українські війська використовують для боротьби з безпілотниками.

Screenshot-2023-07-07-at-10.14.47-AM

Скриншот з відео

На відео, яке можна побачити нижче, зброя з перехресним залізним прицілом стоїть на краю поля, а над нею пролітають дві мішені. Особа, яка керує нею, відкриває вогонь по мішенях з, здавалося б, передбачуваним результатом. Незрозуміло, якого типу безпілотники були конкретно цілями.

Розроблений у 1970-х роках як наступник російського АК-47 (який був представлений наприкінці 1940-х років), АК-74 зараз є одним із основних службових автоматів, що використовуються українськими військовими.

Дивіться також: Фото дня. Винахід нацгвардійців зі знищення дронів, з якого збили вже три "шахеди"

Зліва від кадру видно, як другий військовослужбовець стріляє по повітряних цілях з кулемета Дегтярьова ДП-27 зразка довоєнного часу, який все ще використовується в Україні. Як і імпровізована зброя АК-74, ДП-27 встановлений на тринозі.

Відео нижче дає змогу побачити систему зі з'єднаних АК-74 крупним планом.

АК-74 змонтовані на внутрішній рамі, з центральною ручкою заряджання і спусковим механізмом, який з'єднаний з усіма шістьма окремими спусковими гачками.

На кадрах нижче показано, як збирається імпровізована зброя з декількох АК-74.

У боротьбі з безпілотниками армії РФ українські війська застосовують різноманітні засоби. Наприклад, потужні ліхтарі та лазерні указки, щоб збивати російські безпілотники, особливо іранського виробництва типу Shahed 136, навіть вночі.

Для збиття ворожих безпілотників у цьому контексті використовується стрілецька зброя різних видів, в тому числі імпровізовані кулеметні установки, закріплені на легких транспортних засобах (техніці).

Читайте також: В Україні створили і випробували машину для розмінування на базі екскаватора (ФОТО, ВІДЕО)

Але поблизу лінії фронту, де дрібні баражувальні боєприпаси становлять постійну загрозу, солдати часто стріляють по них зі стрілецької зброї, сподіваючись влучити, попри те, що зробити це дуже складно.

Хоча сумнівно, що імпровізована зброя з декількох АК-74 матиме значний оперативний вплив проти російських безпілотників, це все ж таки новий приціл з механічної точки зору.

Дивіться також: Відео дня. Протимінний трактор ХТЗ на дистанційному керуванні обробляє землю

автомати українські винаходи зброя протидія дронам

Знак гривні
Знак гривні