"Жива архітектура". У США відкрили найбільшу у світі сферичну споруду (ФОТО, ВІДЕО)

До Дня незалежності США у Лас-Вегасі презентували сферу MSG. Світлодіодний екран площею 54 000 квадратних метрів, найбільший у своєму роді, був прикрашений як частина спеціальної виставки перед офіційним відкриттям споруди у вересні.

Описана як "жива архітектура", MSG Sphere розроблена архітектурною студією Populous для компанії Madison Square Garden Entertainment, пише журнал Deezen.

msg-sphere-las-vegas-architecture-entertainment-usa-public-leisure-spherical-_dezeen_2364_col_3.jpg

Фото: Sphere Entertainment

Тут відбуватимуться живі розважальні заходи та концерти (арена споруди розрахована на 20 000 глядачів), а зовні демонструватиметься широкий спектр візуального контенту. Крім того, що споруда б'є рекорди завдяки величезному світлодіодному екрану під назвою Exosphere, вона також є найбільшою сферичною будівлею у світі.

msg-sphere-las-vegas-architecture-entertainment-usa-public-leisure-spherical-_dezeen_2364_col_4.webp

Фото: Sphere Entertainment

"Exosphere – це більше, ніж екран чи білборд, це жива архітектура, і вона не схожа ні на що, що існує у світі", – сказав старший віцепрезидент MSG Sphere Гай Барнетт.

msg-sphere-las-vegas-architecture-entertainment-usa-public-leisure-spherical-_dezeen_2364_col_5.webp

Фото: Sphere Entertainment

Він додав, що Exosphere відкриває нові можливості для митців і брендів "створювати переконливі та дивовижні історії, щоб по-новому спілкуватися з аудиторією".

msg-sphere-las-vegas-architecture-entertainment-usa-public-leisure-spherical-_dezeen_2364_col_0.webp

Фото: Sphere Entertainment

Exosphere складається з приблизно 1,2 мільйона шайб, кожна з яких містить 48 окремих світлодіодів, що можуть відображати 256 мільйонів різних кольорів.

технології архітектура сша

Знак гривні
Знак гривні