Meta запускає програму-конкурента Twitter. Що відомо про Threads

Власник Facebook – компанія Meta запускає у четвер, 6 липня, свій новий застосунок, щоб конкурувати з Twitter, повідомляє ВВС.

Застосунок Threads, доступний для попереднього замовлення в Apple App Store, буде пов’язаний з Instagram.

Скриншоти показують інформаційну панель, схожу на Twitter. У новому дописі відображається кількість символів, а також маленька скріпка для приєднання того, що Threads дозволить вам прикріпити до допису. При перегляді дописів є знайомі іконки для вподобання, репосту, відповіді та поширення, а зображення користувачів – це маленькі кружечки.

Мета описує Threads як "програму для текстових розмов". "Threads – це місце, де спільноти збираються разом, щоб обговорити все: від тем, які вас цікавлять сьогодні, до того, що буде в тренді завтра. Незалежно від того, що вас цікавить, ви можете стежити за своїми улюбленими авторами та іншими людьми, які люблять те саме – або створити власну спільноту, щоб ділитися своїми ідеями, думками та творчістю зі світом", – йдеться в описі застосунку.

_130278876_threads.jpg.webp

Як пише The Verge, директор з продуктів Meta Кріс Кокс, презентуючи Threads, сказав: "Ми чули від творців і громадських діячів, які зацікавлені в тому, щоб мати платформу, якою можна керувати розумно", на противагу Twitter.

Ця заява посилила суперництво між керівником Meta Марком Цукербергом та власником Twitter Ілоном Маском. Минулого місяця вони навіть домовилися про поєдинок у бійцівській клітці, хоча неясно, наскільки серйозні ці заяви.

Повідомлення про запуск застосунку з'явилося через кілька днів після того, як власник Twitter Ілон Маск оголосив про тимчасове обмеження на кількість публікацій, які користувачі можуть читати на платформі. Агентство Reuters також повідомило, що користувачі Twitter мають пройти верифікацію для того, щоб використовувати TweetDeck.

Threads від Meta, судячи з усього, буде безплатним – і не матиме жодних обмежень на кількість повідомлень, які може переглядати користувач. Програма збиратиме дані користувачів у вигляді історії переглядів, фінансової інформації, місцеперебування, користувацького контенту тощо.

Meta цукерберг соціальні мережі маск Twitter

Знак гривні
Знак гривні