Російські окупанти почали покидати територію ЗАЕС – розвідка

Окупанти зменшують присутність на території Запорізької атомної електростанції, повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

За останніми даними розвідки, окупаційний контингент поступово покидає територію Запорізької атомної електростанції.

Зазначається, що одними з перших зі станції поїхали троє співробітників «Росатому», які керували діями росіян. Також рекомендації евакуюватися дістали українські співробітники, які підписали контракт з «Росатомом».

Згідно з отриманими вказівками, вони мають від’їхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія окупованого Криму.

2831942.jpg

Фото: Енергоатом

"На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева", – повідомили у ГУР МОУ.

Також, за даними ГУР, на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

У розвідці зазначили, що персонал, що залишається на станції, дістав вказівку від окупантів «в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну».

Нагадаємо, 25 червня начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що план підриву окупантами Запорізької АЕС повністю розроблений та затверджений, і загроза ніколи не була такою серйозною.

Керівник ГУР МО України нагадав про мінування російськими військами ставка-охолоджувача ЗАЕС, а також повідомив про розміщення окупантами начиненої вибухівкою техніки біля 4 з 6 енергоблоків станції.

Читайте також: Якими є сценарії ймовірного теракту росіян на ЗАЕС та його наслідків

photo_2023-06-29_19-26-56.jpg

Фото: Запорізька ОВА

29 червня у Запорізькій області з максимальним наближенням до реальних умов провели масштабні спеціальні тренування з цивільного захисту на випадок можливої аварії на ЗАЕС.

До тренувань залучили працівників ОВА, місцевого самоврядування, ДСНС, правоохоронців та спеціальних служб.

Під час навчань відпрацьовували спільний алгоритм дій щодо швидкої локалізації можливих наслідків аварії на ЗАЕС та контрзаходів із захисту населення.

гур запоріжжя росія терорист заес

Знак гривні
Знак гривні