Довга рука Портнова. Печерський суд Києва заблокував рішення OTP Bank закрити рахунки ексчиновника

OTP Bank вирішив припинити банківське обслуговування ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова, закривши його шість рахунків. У відповідь Портнов поскаржився в Печерський суд Києва, який заборонив банку анулювати картки ексчиновника.

Про це йдеться в рішенні суду за травень 2023 року, повідомляє Liga.net.

Позов в інтересах Портнова подала адвокатка Марина Парінова, яка працювала в управлінні представництва інтересів президента в судах Адміністрації президента Віктора Януковича.

Парінова також подала заяву про забезпечення позову, яку суд задовольнив. Згідно з цим рішенням, банку заборонено вчиняти дії щодо закриття рахунків Портнова, анулювання карток, а також блокувати надання послуг інтернет-банкінгу та безконтактної оплати.

Рішення на користь Портнова ухвалив суддя Олексій Соколов, який в березні цього року задовольнив позов Портнова до редакторки програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької та низки інших ЗМІ про захист честі. Також Соколов в січні 2022 року обирав запобіжний захід для п'ятого президента Петра Порошенка у так званій "вугільній справі".

OTP Bank оскаржив рішення Соколова в апеляційній інстанції. Саму справу по суті Печерський суд розглядатиме в серпні 2023-го.

Нагадаємо, з 2021 року Портнов перебуває під візовими та фінансовими санкціями США у зв'язку з причетністю до масштабної корупції в Україні, зокрема у судовій гілці влади. За повідомленням проєкту Схеми: корупція в деталях 3 червня 2022 року Портнов виїхав з України через Закарпатську область. Зараз Андрій Портнов, за його твердженням, тимчасово проживає у Турецькій Республіці, підставою для цього є "особисте виховання і спільне проживання з чотирма малолітніми дітьми".

портнов судова система банки

Знак гривні
Знак гривні