Час табу щодо зброї минув. Цьогоріч Україна матиме озброєння, яке не вдалося отримати у 2022-му, – Кулеба

Рішення Франції, Німеччини та США про передання Україні нового озброєння показує, що час табу щодо зброї з боку союзників у минулому.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба наголосив, що цього року Україна отримає від союзників зброю, яку не вдалося отримати у 2022.

"Вже перший тиждень 2023 доводить це. Колісні танки та броньовані машини від Франції, бронетранспортери Bradley та Marder від США та Німеччини, додаткова німецька батарея "Patriot", боєприпаси і багато чого іншого. А ще дочекайтеся оголошення нового американського пакета", – сказав міністр.

Кулеба зазначив, що президент Зеленський цього тижня щодня проводить переговори з трьома, чотирма лідерами країн, і деякі рішення про постачання зброї ухвалюються прямо під час розмов. 

Очільник МЗС запевняє, що Україні вдалося переконати союзників: час табу щодо зброї минув.

"Ми вступаємо у вирішальну фазу. Мета може бути лише одна: перемога України. Лише так можна забезпечити тривкий і справедливий мир і безпеку в Європі.

Звідси – каскад хороших новин щодо зброї, а далі їх буде ще більше. І після кожної такої новини дедалі сильнішим ставатиме скрегіт зубів у Кремлі та плач на росТБ", – резюмував Кулеба.

foto1-1.jpeg

БМП Bradley. Фото: armyinform.com.ua

Що відомо про нову зброю

Після розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном Володимир Зеленський повідомив, що Франція надішле Україні колісні танки AMX-10 RC та бронетранспортери Bastion.

В офіційній заяві уряду ФРН повідомляється, що Німеччина передасть Україні батарею системи ПРО Patriot та бойові машини піхоти Marder.

Агенція Reuters з посиланням на двох представників американського уряду повідомляє, що новий пакет військової допомоги від США для України включатиме 50 бойових машин піхоти M2 Bradley. Напередодні президент США Джо Байден підтвердив факт обговорення передачі Україні американських БМП.

кулеба військова допомога союзники україни західна зброя

Знак гривні
Знак гривні