Жителька Черкас, яка просила росіян "бомбонуть" по місту, сяде на 10 років

Придніпровський районний суд Черкас виніс вирок у справі Тетяни Дробот, яку обвинувачували у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє черкаський сайт “18000”.

Згідно з матеріалами справи, на початку березня жінка переслала своїй сестрі, яка проживає в Росії, а також двом своїм подругам фотографії фортифікаційних споруд у центрі Черкас. Світлини обвинувачена супроводжувала підписами; “бомбонуть, шоб їх тут не було”. Окрім того, Дробот поширювала у забороненій соціальній мережі інформацію, що виправдовує анексію українських міст.

На початку квітня жінку затримали. Відтоді вона перебувала у Черкаському слідчому ізоляторі.

Колегія суддів, за головуванням суді Владислава Константина, слухала справу понад пів року та у результаті винесла вирок у вигляді реального ув’язнення для Дробот терміном 10 років.

308296242_436543678509364_352522095066680347_n-1200x675.jpg

Тетяна Дробот на судовому засіданні.

Жінка визнала вину в інкримінованих їй злочинах і щиро покаялась, що було враховано під час визначення покарання. У своєму заключному слові Дробот попросила вибачення за скоєний злочин і ще раз заявила про те, що діяла нібито “піддавшись емоціям”.

Крім того, вона отримала позитивні характеристики за місцем проживання від очільника ОСББ, який розповів, що Дробот доглядала за клумбою.

Мінімальне покарання за інкриміновану жінці державну зраду – 15 років ув'язнення, втім нижня межа була переглянута, враховуючи каяття та пом’якшувальні обставини. 

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції. До набуття ним законної сили жінка продовжуватиме перебувати у СІЗО. Їй та її чоловіку також повернуть вилучену комп’ютерну техніку та мобільні телефони. 

черкаси державна зрада покарання суд колабораціонізм

Знак гривні
Знак гривні