Графік дня: завантаженість лікарень в областях

Ми порахували щотижневу динаміку того, наскільки завантаженими є лікарні у різних регіонах України, починаючи з червня 2020 року.

Офіційні дані від МОЗ, на основі яких ми побудували графік, можна отримати з сайту covid19.gov.ua. Наскільки достовірно вони відображають ситуацію, нам невідомо. Однак, якщо навіть абсолютні числа не збігаються з реальністю, якісно ситуація в областях схожа на те, що ми бачимо на графіках: більша, ніж в інших регіонах, завантаженість в Одеській, Вінницькій та Київській областях, швидке зростання завантаженості у Луганській, Миколаївській, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Загалом по Україні відбувається стале зростання, починаючи з серпня, незважаючи на те, що у багатьох областях за цей час кількість ліжок для хворих на COVID-19 була істотно збільшена.

Методологія: ми оцінюємо завантаженість кожної лікарні за трьома критеріями:

Як загальний показник завантаженості лікарні ми використовуємо найбільше значення серед всіх цих показників (кожен із них окремо може призводити до того, що лікарня припиняє приймати пацієнтів або втрачає можливість рятувати важких хворих).

Нагадаємо, що епідемічну ситуацію у кожній із областей можна побачити у нашому іншому проєкті.

медицина covid-19 графік дня

Знак гривні
Знак гривні