Правозахисники просять Зеленського не допустити знищення "департаменту війни" в Офісі генпрокурора

Правозахисні організації заявляють про тиск на Департамент Офісу генерального прокурора з нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, який утворили восени 2019 року.

Про це сказано в заяві  "Медійної ініціативи за права людини", інформує Цензор.

"Існування та нормальне функціонування Департаменту Офісу Генерального прокурора з нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, наразі опинилося під загрозою. Відповідна інформація надходила до нас протягом попередніх кількох тижнів, однак вона здавалася нам суперечливою. Але, з огляду на останні новини довкола історії з "вагнерівцями", вважаємо за необхідне озвучити нашу позицію саме зараз", – сказано в заяві.

"Департамент опинився в епіцентрі незрозуміло ким інспірованих політичних ігор (суть яких для нас, щиро кажучи, мало зрозуміла), що ставить під загрозу важливі здобутки його співробітників та може нівелювати успіхи останніх місяців у розслідуванні воєнних злочинів", – підкреслюють правозахисники.

Вони закликають президента забезпечити незалежність Департаменту нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, та не дозволити його знищення.

"Для РФ значно небезпечнішими за свідчення 30 "вагнерівців" є фахівці та інституції, які вміють подібні свідчення збирати, аналізувати і знають, як застосовувати цю інформацію надалі та як перетворити її на lawfare у протистоянні з країною-агресором", – додали правозахисники.

До звернення приєднались такі організації:  ОО Ukrainian Legal Advisory Group, Regional Center for Human Rights, Crimean Human Rights Group, Truth Hounds, Харківська правозахисна група, Центр Громадянських Свобод, Крим_ SOS, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

ЗАЯВА МІПЛ ЩОДО ЗАГРОЗИ ІСНУВАННЮ "ДЕПАРТАМЕНТУ ВІЙНИ" ГЕНПРОКУРАТУРИ За інформацією Медійної ініціативи за права...

Gepostet von Медійна ініціатива за права людини am Mittwoch, 19. August 2020

кримінал прокуратура війна

Знак гривні
Знак гривні