Парламентські вибори-2019.
Рейтинги партій

(модель «poll of polls»)

Ми взяли всі соціологічні опитування, яким можна довіряти, і показали на графіку агреговані рейтинги політичних партій на виборах у парламент 2019 року, у відсотках від . Кожна точка інтерактивна і при наведенні показує дані опитування.

Графіки оновлено: 18 липня 2019 року

Клікайте на смуги з назвами, щоб вмикати та вимикати графіки партій

Клікайте на смуги з назвами, щоб вмикати та вимикати графіки партій

Як читати графік

Напрямок часу на графіку - знизу вверх, тобто наверху знаходяться найсвіжіші результати. Кожна лінія — це динаміка медіанного значення рівня підтримки партії, який ми порахували за допомогою імовірнісної моделі. Далі всюди замість слів «рейтинг партії» ми будемо використовувати вираз «рівень підтримки».

Пам'ятайте, що значення рівня підтримки у вигляді одного числа — це завжди спрощення. Результатом цієї моделі є розподіл імовірності для рівня підтримки, і окрім серединного значення (медіани), потрібно звертати увагу на можливий «коридор значень».

Тому дивіться на смугу однакового кольору навколо кожної лінії — це коридор усіх можливих значень рівня підтримки для даної партії. Тобто, з великою ймовірністю (0.95, або 95%) саме у цьому діапазоні знаходиться рівень підтримки. Найбільш імовірними є показники ближче до лінії, по краях смуги — менш імовірні значення.

Наголошуємо — це агрегований рівень підтримки партії згідно різних опитувань. На цій сторінці ми не робимо прогнозу результатів виборів!

Дані, які були використані для підрахунку, дивіться за цим посиланням

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка.