Росіяни вільно увійшли у "сіру зону" на Харківщині: там не було навіть мін, — командир підрозділу ЗСУ Ярославський

Росіяни стягують резерви навколо Вовчанська, щоб оточити місто. Загарбники вільно увійшли у "сіру зону" на Харківщині: першої лінії фортифікацій і мін просто не було.

Наслідки обстрілів Вовчанська
Наслідки обстрілів Вовчанська

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський.

"Вовчанськ... складно. Сьогодні ударна аеророзвідка 1 СБ 57 бригади зупинила просування "Шторм Z", бригадна арта спрацювала чудово і добила роту Z разом з їхньою технікою вогневої підтримки. Але ворог стягує резерви. Почалися вуличні бої, місто оточують. Кажу це, тому що ми можемо загинути, і правду ніхто не почує. А навіщо тоді все?!" – йдеться у дописі.

Ярославський стверджує, що на цій ділянці фронту не було першої лінії фортифікацій і мін. Тому ворог вільно увійшов у сіру зону, по всій лінії кордону, яка в принципі не має бути сірою.

"За 2 роки на українському кордоні повинні були стояти бетонні укріплення в мінус 3 поверхи! А не було навіть мін. Ми приходимо до думки, що це або шалене крадійство, або навмисний саботаж", – наголосив Ярославський.

Він зазначив, що через відсутність фортифікацій ЗСУ втрачають людей та території, як це було у 2022 році.

"Знаю, що 125 ТРО, які покинули позиції, вже дає розклад про те, що їм впарювали на підпис акти приймання передачі фортифікацій, які навіть на 30% були не готові як завершене будівництво. Сподіваюся, що винні понесуть покарання", – додав Ярославський.

Водночас, як заявив в коментарі Радіо Свобода очільник міської військової адміністрації Вовчанська Тамаз Гамбарашвілі, фортифікаційні споруди у місті побудували, але, можливо, "не так щільно", адже через постійні російські обстріли зводити їх "було непросто".

"Вовчанськ після деокупації півтора року перебуває під постійним обстрілом. І мінометів, і артилерії. Тому я ще раз повторюю: від Вовчанська до кордону 4 кілометри. Було вкрай важко будувати фортифікаційні споруди", – сказав він.

обороздатність сіра зона наступ на харків фортифікації

Знак гривні
Знак гривні